Gratis verzending in België vanaf € 100,-

Workshop 'Op zoek naar de traditionele Italiaanse pasta' met Alfa Forni

Bruna & Emanuele van Pastology zullen samen met jullie een eigen pastadeeg maken van start tot finish. Volledig met de hand om echt vat te krijgen op de structuur & het vormgeven van jouw deeg.


Ook zullen we aan de slag gaan op de Alfa en onze eigen pastagerechten klaarmaken. Deze gerechten zullen natuurlijk ook aan een uitgebreide smaaktest onderworpen worden, we proeven verschillende bereidingen zoals o.a. de perfecte klassieker, de LASAGNE.

Deze cursus van 4 uur geeft u de basis mee om het perfecte Italiaanse pastadeeg zelf te maken. Deze cursus is Engelstalig maar geen probleem voor wie minder vlot Engels begrijpt, we werken altijd met een vlotte, sociale groep!

Wat zullen we samen leren?

  • de Alfa snel & makkelijk aanmaken
  • hoe de temperatuur te controleren
  • welke ingrediënten nodig zijn voor het perfecte deeg voor verse pastagerechtjes
  • het maken van pastadeeg met de hand
  • uitrollen van pastavellen als basis voor pastaschotels
  • een meerwaarde aan smaken creëren met de Alfa

We maken 3 verschillende pastagerechten met een creatieve toets. Jullie eigen gemaakt deeg kunnen jullie meenemen naar huis om de eerste resultaten thuis te kunnen demonstreren.
De workshop start om 18u00 en duurt maximaal 4 uur, inschrijven is verplicht.

BRUNA & EMANUELE: ''Pastology werd geboren in 2021 in onze keuken. Stel je voor. Twee Italiaanse koks gedwongen thuis tijdens een pandemie. We deden waar we goed in zijn: we begonnen pasta te rollen. Voor ons. Voor vrienden. Al snel beseften we dat onze traditie iets was waar mensen naar streefden, het delen van een handgemaakt pastagerecht, thuis gemaakt met de beste ingrediënten. We verzamelden onze ideeën en richtten ons merk op met een eenvoudige maar doeltreffende missie: u de beste pasta geven die u buiten Italië kunt krijgen. Al onze pasta's worden elke dag één voor één met de hand gemaakt. Dit is de ambachtelijke meerwaarde die u alleen van uw nonna in Italië kunt verwachten.''

Locatie

't Kookdepot Diest
Koning Albertstraat 2
3290 Diest

Maak van je keuken de lekkerste plek op aarde!