Gratis verzending in België vanaf € 100,-

Workshop 'De traditionele Napolitaanse pizza' met Alfa Forni! VOLZET

Luca Fabbozi is een echte Napolitaanse pizzaiolo. Tijdens deze workshop leert hij jou om je eigen pizza te maken van start tot finish.

We starten met het maken van het deeg met de hand, om echt vat te krijgen op de structuur, elasticiteit en hydratatie. Daarna gaan we aan de slag op de Alfa en ontdekken we alle tips & tricks om tot de perfecte, traditionele Napolitaanse pizza te komen.

Deze cursus van 4 uur geeft u de basis mee om het perfecte Napolitaanse deeg zelf te maken. Deze cursus is Engelstalig maar geen probleem voor wie minder vlot Engels begrijpt, we werken altijd met een vlotte, sociale groep!

LUCA FABOZZI: "Ik ben geboren in Napels, de pizzahoofdstad van de wereld. Toen ik daar als kind opgroeide, ontwikkelde ik een interesse voor pizza en de "arte bianca", maar het werd pas echt een passie toen ik begon te studeren aan de "Academy of Pizza".
Nadat ik merkte dat veel mensen graag de kunst van het ambacht wilden leren, besloot ik te beginnen met het geven van pizzalessen, consulten en workshops. Dit is voor mij een droom die uitkomt, want ik heb altijd al mijn cultuur met andere mensen willen delen."

Wat zullen we samen leren?

  • de pizzaoven snel en makkelijk aanmaken
  • de ideale temperatuur kennen en controleren
  • wat is 'biga' en waarom is het makkelijker dan gist
  • individueel je eigen deeg maken met de hand
  • de 'staglio'-methode voor de juiste spanning van de pizzabolletjes
  • techniek & praktijk om de 'stretch'-methode in de vingers te krijgen
  • aan de slag met de Alfa-oven voor de perfecte focaccia & margherita

Iedereen gaat naar huis met z'n eigen gemaakt deeg. Breng zeker een keukenschort mee, voor de rest zorgen wij!

Deze lesavond start om 18u00 en duurt maximaal 4 uur, inschrijven is verplicht.

Locatie

't Kookdepot Diest
Koning Albertstraat 2
3290 Diest

Maak van je keuken de lekkerste plek op aarde!