Gratis verzending in België vanaf € 100,-

Workshop Alfa Forni - De Traditionele Napolitaanse Pizza - Niveau 1 VOLZET

Maak je eigen traditionele Napolitaanse pizza van start tot finish!

We starten met het maken van het deeg met de hand, om echt vat te krijgen op de structuur, elasticiteit en hydratatie. Daarna leert Luca je de verschillende 'stretch' technieken aan. Naast een sterk deeg is jouw stretch techniek immers cruciaal voor een topresultaat! Tot slot gaan we aan de slag op de Alfa Forni en ontdekken we alle tips & tricks om tot de perfecte, traditionele Napolitaanse pizza te komen.

Je zal ook uitgedaagd worden om jouw persoonlijke skills boven te halen bij het bereiden van de pizza op het traditionele houtvuur van de Alfa Forni oven. Je leert de oven voorbereiden, de pizza in en uit de oven te halen en technieken om rondomrond de perfecte kleur te krijgen.

Deze cursus van 4 uur geeft u de basis mee om het perfecte Napolitaanse deeg zelf te maken. Deze cursus is Engelstalig maar geen probleem voor wie minder vlot Engels begrijpt, we werken altijd met een vlotte, sociale groep!

LUCA FABOZZI: "Ik ben geboren in Napels, de pizzahoofdstad van de wereld. Toen ik daar als kind opgroeide, ontwikkelde ik een interesse voor pizza en de "arte bianca", maar het werd pas echt een passie toen ik begon te studeren aan de "Academy of Pizza".

Nadat ik merkte dat veel mensen graag de kunst van het ambacht wilden leren, besloot ik te beginnen met het geven van pizzalessen, consulten en workshops. Dit is voor mij een droom die uitkomt, want ik heb altijd al mijn cultuur met andere mensen willen delen."

Iedereen gaat naar huis met z'n zelfgemaakte deeg, de vers gebakken pizza's smullen we natuurlijk meteen op. Breng zeker een keukenschort mee, voor de rest zorgen wij!

Deze lesavond start om 18u30 en duurt maximaal 4 uur, inschrijven is verplicht en kan in één van onze winkels of online via onderstaande link.

Locatie

't Kookdepot Diest
Koning Albertstraat 2
3290 Diest

Maak van je keuken de lekkerste plek op aarde!