Het zonneke doet al erg z'n best, de bloesems staan aan de bomen en het buitenleven komt uit z'n winterslaap. Hoog tijd om onze buitenovens in gang te steken!
't Kookdepot Diest organiseert een reeks workshops met de Alfa Forni-oven. Je kan kiezen uit 3 thematische lesavonden:
-
De traditionele Napolitaanse pizza
-
Op zoek naar de traditionele Italiaanse pasta
-
Watch & Learn 'het allround menu'

De traditionele Napolitaanse pizza
Luca Fabbozi is een echte Napolitaanse pizzaiolo. Tijdens deze workshop leert hij jou om je eigen pizza te maken van start tot finish.
We starten met het maken van het deeg met de hand en daarna gaan we aan de slag op de Alfa en ontdekken we alle tips & tricks om tot de perfecte, traditionele Napolitaanse pizza te komen.
Meer info over de workshop van 26 april.
Meer info over de workshop van 10 mei.
Op zoek naar de traditionele Italiaanse pasta
Bruna & Emanuele van Pastology zullen samen met jullie een eigen pastadeeg maken van start tot finish. Volledig met de hand om echt vat te krijgen op de structuur & het vormgeven van jouw deeg.
Ook zullen we aan de slag gaan op de Alfa en onze eigen pastagerechten klaarmaken.
Meer info over de workshop van 16 mei.
Meer info over de workshop van 15 juni.
Watch & Learn 'het allround menu'
Tijdens deze lesavond zien we een chef aan het werk die ons de vele mogelijkheden van de Alfa hout- of gasovens laat ontdekken. Naast het traditionele pizza- en broodbakken gaat hij ook aan de slag met vlees, vis, groenten,… en toont wat het echte potentieel is van de hout- of gasoven.
Meer info over de lesavond van 25 mei.
Al deze avonden starten om 18u00,
vooraf inschrijven is verplicht.
Graag tot dan in 't Kookdepot Diest!